Please use widgets to populate the sidebars

Tentoonstelling ‘Hoog in ‘t Vaandel’

De manier van uiten in verschillende perioden en culturen lag ten grondslag aan de overzichtstentoonstelling ‘Hoog in ’t Vaandel’. Een groot aantal historische mijnbouw-gerelateerde vaandels uit Limburg werd tijdens deze tentoonstelling getoond naast ‘moderne’ vaandels, ontworpen door de leerlingen uit de bovenbouw van het Charlemagne College in Kerkrade in het kader van het vak CKV. De – uiterst kwetsbare! – historische vaandels zijn speciaal voor deze tentoonstelling voor korte periode uit het depot gehaald om aan het publiek te tonen.

‘Moderne vaandels’ – Het Vaandelproject
Voor het Vaandelproject stelde Continium leerlingen de centrale vraag ‘Hoe uiten groepen uit een bepaalde cultuur zich in bepaalde periodes?’ en daagde hen – na een kijkje in het depot van Continium – uit met sikisue foam zelf aan de slag te gaan met een vaandel. Dit resulteerde in vele onderwerpen, bijvoorbeeld muziek, dieren en sport.


Bekijk hier meer foto’s van Het Vaandelproject >

Historische vaandels
De historische vaandels van Continium zijn erg kwetsbaar en worden mede daarom grotendeels bewaard in het depot. Ze dragen natuurlijk wel enorm veel informatie met zich mee over ons mijnverleden. Daarom is besloten om ze tijdens de tentoonstelling voor een korte periode uit het depot te halen. Bijzonder is ook dat ze de afgelopen twee jaar in fases gerestaureerd zijn in samenwerking met Stichting Restauratie Atelier Limburg (SRAL) – door Doortje Lucassen. Zij heeft prachtig werk geleverd.

Bekijk hier een aantal van de Historische Vaandels >

Tentoonstelling ‘Hoog in ‘t Vaandel’
De eindresultaten van het project – de ‘moderne’ vaandels – waren samen met de historische mijnbouwvaandels van Continium te zien in de tentoonstelling ‘Hoog in ’t Vaandel’, in mei 2012 in Continium en in juli 2012 in het Mauritspark in Geleen.

Bekijk hier meer foto’s van de tentoonstelling ‘Hoog in ‘t Vaandel’ >